Bli bedre kjent med K30

Vi har tatt en prat med en av våre leietakere i Smedvigkvartalet, K30 og deres markedsdirektør Tor Christian Nome (på bildet til høyre).

K30 er et design- og teknologiselskap som har som visjon å gjøre kundens hverdag enklere. De leverer web-applikasjoner, branding, nettsider, UX, og integrasjoner til selskaper i flere ulike sektorer og industrier. Selskapet ble etablert sommeren 2016 og siden da har de blitt et ungt team på 13 ansatte og har fått med seg flere gode samarbeidspartnere. De har en snitt alder på 31 år, snakker totalt 7 språk og en av designerne var tidligere rangert som en av verdens beste i Counter-Strike.

– Vi har tverrfaglige teams med designere og tech under samme tak for å sikre den beste koblingen mellom menneske og teknologi. Dette er en sammensetning vi mener fungerer godt for designdrevet utvikling hvor en raskt får en helhetsforståelse og brukeren står i sentrum. Erfaring tilsier at en slik tilnærming gjør at kunden vår raskere kommer til markedet og kan levere konkurransedyktige produkter, forteller markedsdirektør Tor Christian Nome.

Hvordan går det hos dere om dagen?
– Det er tøffe men også spennende tider om dagen. Behovet for digitalisering er stort og mange bedrifter har kanskje sittet litt lenge på gjerdet. Med Covid-19 har flere fått kjenne på behovet for effektivisering og nyere arbeidsverktøy. Vi hører også at det er mer internaksept i organisasjonene for endringer nå, noe som er godt terreng for nye løsninger og prosesser, forteller Nome

Er det noen spennende prosjekt dere har på gang nå?
– Noen prosjekter kan vi ikke fortelle om helt ennå men synes det er veldig gøy å kunne fortelle at vi er i gang å etablere bedriftsligaen for E-sport sammen med Veni, Altibox og Nordic Edge med god hjelp fra Einherjar og bedriftene i E-sport initiativet fra Nordic Edge.  Dette er en stor satsning hvor bedrifter kan melde seg på og sette opp bedriftslag. Vi tror det blir mye engasjement rundt om i bedriftene når alle kan følge laget sitt i konkurransene mot andre konkurrenter og samarbeidspartnere! E-sport er i sterk vekst og er verdens nest mest populære publikumssport. Mange selskaper har allerede meldt interesse og vi er i full gang med treningene på bedriftslaget vårt, Kraken-30!

Videre forteller Nome at de i det siste har frisket opp brandprofilen og nettsidene for naboene våre Kolent og Norsk Solar. I tillegg har de jobbet med FreiXchange, som er et spennende selskap hvor de digitaliserer prosessene i shipping og i det siste har K30 vært med og utviklet programvaren som skal til for å synliggjøre CO2-utslippene slik at bestillerne av frakt vet hva tjenesten koster både i penger og utslipp.

Har dere møtt noen utfordringer i forbindelse med koronasituasjonen?
– Perioden med Covid-19 har vært utfordrende og hektisk. Så og si alle oppdrag har blitt endret. Noen oppdrag har blitt lagt på is mens andre har blitt fremskyndet fordi behovet for digitalisering og effektivisering har økt med plutselig endrede forbruksmønster og koordinering med hjemmekontor. Dette har vært en syretest av fleksibilitet og vår evne til å snu teamet raskt.

Til slutt, dere er blant de første som har signert avtale om å flytte inn i vårt rebuild prosjekt, Innoasis. Hvorfor vil dere være med inn i dette bygget?
– Ja, vi skal flytte til Innoasis og det gleder vi oss til! Vi har hele tiden vært opptatt av samarbeid og ønsker å se et enda sterkere tech-miljø her i Stavanger. Teamet er også temmelig urbant så nærhet til sentrum har alltid vært viktig for oss. For oss gir Innoasis kombinasjonen vi ønsker av kremlokasjon, kontorer og miljø som inspirerer til innovasjon og samarbeid sammen med nærhet til andre tech-selskaper. Vi mener god innovasjon og skarpe leveranser kommer fra slike miljøer hvor man kan trives og vokse både for jobb og som menneske.

K30 har kontorer i Smedvigkvartalet, Løkkeveien 109. Dersom du har lyst å ta en prat med dem, kan de friste med god kaffe og kanskje får du prøve ferdighetene dine i game-rommet deres. Besøk deres nettside her for mer informasjon og kontaktdetaljer.

For mer informasjon om Innoasis, klikk her og sjekk gjerne ut den kule animasjonen av bygget under.