Peder Smedvig Stipendiefond deler ut 10 stipend i år

August 2022

I år har 10 ambisiøse og dyktige studenter mottatt støtte fra Peder Smedvig Stipendiefond. I 30 år har Peder Smedvig Stipendiefond delt ut stipender til studenter som tar høyere utdanning i utlandet. Intensjonen med stipendiefondet er å inspirere til at flere tar tilleggsutdannelse i utlandet. Peder Smedvig mener at utenlandsstudier ikke bare bidrar til faglig utvikling, men også til personlig erfaringer og utvikling av språkferdigheter i møte med andre studiekulturer. Gjennom hensiktsmessig og langsiktig forvaltning har fondets grunnkapital blitt opprettholdt, slik at vi kan fortsette å gi økonomisk støtte til studenter.

Årets stipendmottakere

Vegard Sørbø Solberg, 23 år
Vegard skal ta en master i Mathematical og Computational Finance ved University of Oxford og har akkurat fullført en bachelorgrad i matematikk fra the University of Edinburgh. Fritiden går til padel, frisbee golf, tennis og løping, og etter fire år i Skottland sier han ikke neil til en pint med gode venner.

 

Hedda Vesterli, 23 år
Hedda skal ta en master i Business Transformation for Sustainability ved Kedge Business School i Frankrike. Fra tidligere har hun en Double Degree i International Business og International Management fra Handelshøyskolen BI og Grenoble École de Management, og ett semester med Film Produksjon fra Santa Monica College i Los Angeles. Utenom studiene jobber Hedda i HR og Administrasjons avdelingen i Expro Petrotech, og liker ellers å være sosial, trene og utvikle språkferdigheter.

 

Ole Andreas Hollund, 25 år
Ole Andreas skal ta en mastergrad i Finance and Accouting ved Imperial College i London. Fra tidligere har han en bachelorgrad i Økonomi og Administrasjon fra Handelshøyskolen BI i  Stavanger. Ved siden av studiene jobber Ole Andreas i SKAGEN Fondene, og ellers går fritiden til trening med en god podcast eller musikk.

 

Martin Lapin Larsen, 25 år
Martin skal ta en mastergrad i Finance ved Warwick Business School i England. Fra tidligere har han en bachelor i Økonomi og Administrasjon fra Handelshøyskolen BI. Utenom studiene jobber Martin i Heimdal Fondene, og er ellers svært interessert i finans, teknologi og musikk. Fritiden går også til å tilbringe tid med venner og familie.

 

David Fithawi Amlak, 24 år
David tar nå en mastergrad i Finance & Strategic Management ved Copenhagen Business School og skal dra på utveksling til ESSEC Business School i Paris. Fra tidligere har han en bachelor i Business Administration & Information Technology også fra Copenhagen Business School. Ellers jobber David som Business Analyst hos Deloitte i København og lærerassistent i Digital Strategy og fritiden går til padel tennis, film eller nyte det København har å by på.

 

Arin Nøst, 24 år
Arin skal ta en mastergrad i Economics & Business Administration – applied Economics & Finance. Fra tidligere har han en bachelor i Samfunnsøkonomi ved Norges Tekniske-naturvitenskapelige Universitet. På fritiden liker Arin å være sosial med venner og kjæreste og tiden går ofte til aktiviteter som tennis, volleyball, treningsøkt, eller bare en god film og felles middag. I tillegg har han en deltidsjobb i Fiken AS og bruker en del tid på verv i studentorganisasjoner.

 

Pernille Reienes, 24 år
Pernille skal ta en master i Finance & Strategic Management ved Copenhagen Business School. Hun har tidligere tatt en bachelor i Business Administration & Prosject Management. Fritiden går til reising, trening, god mat og å være sosiale. I tillegg er hun en ivrig konsertgjenger.

 

Tine Forgaard Drage, 23 år
Tine tar nå andre året på masteren i Applied Economics and Finance ved Copenhagen Business School. Graden fokuserer på de økonomiske insentiver som driver selskaper gjennom finansiell analyse og økonometri. Fra tidligere har Tine en bachelor i Erhvervsøkonomi HA Alemn på CBS. Utenom skole har hun deltidsjobb i en Bank, er aktiv i studentmiljøet og liker å utforske nye steder. Når hun er i Norge liker hun å gå på ski- og fjellturer, samt være sosial med venner.

 

Anna Groven Bech, 22 år
Anna skal ta en mastergrad i EBA, International Marketing & Management, og ønsker å ta en Minor i Behavioural Neuroscience & Economy. Fritiden går til familie og venner, gjerne utendør på turer eller golfbanen. Anna har spilt golf hele livet og håper hun kan fortsette med det under studietiden i København.

 

Sander Michael Haga, 23 år
Sander skal ta en master i Finans ved Bayes Business School i London og har akkurat fullført en bachelorgrad i Økonomi & Administrasjon ved Universitet i Stavanger. Utenom studiet går det mye tid på helsestudio og forskjellige ballsporter og venner. Under studietiden jobber Sander som studentassistent og studentmentor ved flere anledning og har i sommeren hatt et vellykket arbeidsopphold hos CapeOmega AS.

 

Vi gratulerer årets mottakere og ønsker dem alle lykke til med studiene.

Frist for å søke stipend neste år er 15. mai 2021. Klikk her for mer informasjon.