Peder Smedvig Stipendiefond har delt ut syv stipend i år

I år har syv dyktige studenter mottatt støtte fra Peder Smedvig Stipendiefond. Siden 1992 har Peder Smedvig Stipendiefond delt ut stipender til studenter som tar høyere utdanning i utlandet. Intensjonen med stipendiefondet er å inspirere til at flere tar tilleggsutdannelse i utlandet. Peder Smedvig mener at utenlandsstudier ikke bare bidrar til faglig utvikling, men også til personlig erfaringer og utvikling av språkferdigheter i møte med andre studiekulturer. Gjennom hensiktsmessig og langsiktig forvaltning har fondets grunnkapital blitt opprettholdt i over 25 år, slik at vi kan fortsette å gi økonomisk støtte til studenter.

Årets mottakere

Christian Tobias Fischer Holm, 23 år
Christian studerer en mastergrad I Accounting and Finance ved London School of Economics and Political Scienve. Fra tidligere har han en bachelorgrad i Business and Management fra Queen Mary University of London, hvor han hadde et års utveksling på Cornell University. På fritiden liker Christian å spille tennis og gå på pub i London. Gjennom studentorganisasjonen har han ledet et konsulent-prosjekt med et AI-selskap i Los Angeles.

Erik Barstad Rougier, 24 år
Erik skal ta en mastergrad i bærekraft og sosial innovasjon ved HEC Paris. Mastergraden er et ledd i en dobbelgrad som er et samarbeid mellom NHH og HEC. Til nå har han tatt mastergrad i finansiell økonomi. Fra tidligere har Erik en bachelorgrad fra NHH i økonomi og administrasjon, i tillegg til utdanning fra Befalskolen for Sjøforsvaret. Når Erik vil koble av fra studier driver han med friluftsliv, trening eller oppdager nye steder. Utover dette liker han å holde seg faglig oppdatert og er svært interessert i å følge med og analysere aksjemarkedet, spesielt unoterte muligheter.

Tine Forgaard Drage, 22 år
Tine har nå startet på en mastergrad i Applied Economics and Finance ved Copenhagen Business School. Graden fokuserer på de økonomiske insentiver som driver selskaper gjennom finansiell analyse og økonometri. Fra tidligere har Tine en bachelor i Erhvervsøkonomi HA Alemn på CBS. Utenom skole har Tine deltidsjobb i en Bank, hun er aktiv i studentmiljøet og liker å utforske nye steder. Når hun er i Norge liker hun å gå på ski- og fjellturer, samt være sosial med venner

Endre Mehus Ivarson, 22 år
Endre har nå begynt på en mastergrad innen Finance and Accounting ved Imperial College Business School i London. Fra før av har han en bachelorgrad i Økonomi og Administrasjon fra Handelshøyskolen BI. De siste årene har han vært engasjert i BI sin studentorganisasjon, BISO og i fritiden liker han å være med venner og tilbringe tid på hytten.

Ida Stavland Jakobsen, 27 år
I dag tar nå en mastergrad i Economics for development ved University of Oxford. Fra tidligere har hun en MA i Economics with enviromental studies. Utenom skole jobber Ida med økonomiske utredninger og analyser for konsulentselskapet Oslo Economics. På fritiden liker hun å lese og eksperimentere på kjøkkenet, spesielt glad i alt som er italiensk mat. Ellers liker Ida å reise og trives best under vann på snorkle- eller dykketur.

Caroline Berge, 22 år
Caroline har fått 1 av 24 plasser på en ettårig mastergrad i San Francicso i California. På fritiden spiller hun golf, noe hun har gjort i snart 10 år. Caroline har gjort det godt på nasjonalt nivå med å blant annet vinne Order og Merit i junior og dame klassen. Etter dette ble hun rekruttert til å spille college golf på South Alabama. Caroline tar nå siste året med college golf på California State Univeristy East bay samtidig som hun tar mastergraden.

Nora Garvik Pedersen, 23 år
Nora tar nå siste året av en mastergrad i Finance and Strategic Management på Copenhagen Business School (CBS). Fra tidligere har hun en bachelorgraf i Erhvervsøkonomi HA Almen fra CBS. På fritiden liker Nora å reise rundt i verden og gå i fjellet i Norge. I København er hun aktiv i studentorganisasjoner og liker å benytte seg av det gode restaurantlivet byen har å by på.

Vi gratulerer årets mottakere og ønsker dem alle lykke til med studiene.

Frist for å søke stipend neste år er 15. mai 2022. Klikk her for mer informasjon.